OMGEVING WESTENDORP & VARSSEVELD

“Recreatieoord Hippique” is gelegen tussen Westendorp en Varsseveld in de prachtige omgeving van de Gelderse Achterhoek. (gem. Oude-Ijsselstreek).

Westendorp is een klein groen dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Oude IJsselstreek, gelegen op ongeveer 9 km van Doetinchem. In Westendorp, op loopafstand van de accommodatie bevinden zich een cafe-restaurant, een pannenkoekenrestaurant en een cafetaria. In Varsseveld (3 km) zijn alle nodige voorzieningen voorhanden waaronder o.a. supermarkten, bakkerij, diverse modezaken, Hema, Kruidvat en Action.  In Varsseveld vindt u diverse eetcafés, cafetaria’s en restaurants. Vrijdag-middag markt(je) in Varsseveld. De VVV bevindt zich bij de DRU in Ulft.

LIGGING

Door de schitterende ligging van Recreatieoord Hippique direct grenzend aan landgoed Tandem en vlakbij de natuurgebieden landgoed Slangenburg, Noorderbroek, Vennebulten en de Wrange, is de accommodatie zowel geschikt voor een actieve vakantie als wel voor rust- en natuurliefhebbers.

De omgeving is bij uitstek geschikt voor het maken van fiets- en wandeltochten, vissen, zwemmen (binnen en buitenbaden), kanovaren en natuurlijk om er met uw eigen paard op uit te gaan.
De regio biedt vele mogelijkheden voor uitstapjes zoals het bezoeken van karakteristieke dorpjes, winkels, musea, dierentuinen, zwembaden, attractieparken en nog veel meer!

NATUUR- EN WATERLIEFHEBBERS

De bosrijke en landelijke omgeving van Recreatieoord Hippique is ideaal voor natuurliefhebbers. Er is een prachtige afwisseling van weilanden, vergezichten, riviertjes en bos. Zeker landgoed Slangenburg is de moeite waard: het natuurgebied van bijna 600 hectare biedt volop mogelijkheden om er op uw paard te rijden, maar ook om de fiets te pakken of te gaan wandelen.

Bovendien zijn er verschillende ruiterroutes op papier verkrijgbaar die de mooie plekken van de Achterhoek laten zien en zijn er twee ruiterpaden met bewegwijzering vanuit Hippique, die ons recreatieoord dus als start- en eindpunt hebben. De ene route voert onder meer via diverse lange zandpaden, waar het heerlijk galopperen is. De andere doorkruist landgoed Slangenburg en laat meer groene natuur zien. Daarnaast zijn er nieuwe fiets- en wandelknooppuntenroutes die aansluiten op onze woonboederij.

Waterliefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen in de buurt van Westendorp. Het is mogelijk om te gaan kanovaren en er is een visvijver: in het nabijgelegen Heelweg is een forellenvijver waar liefhebbers van vis terechtkunnen.

GROTE PLAATSEN OP STEENWORP AFSTAND

Op een steenworp afstand van Recreatieoord Hippique zijn de grote plaatsen Doetinchem en Varsseveld te vinden. Doetinchem geldt ook wel als ‘hoofdstad van de Achterhoek’, in Ulft ( bij de DRU) is de VVV  gevestigd waar u alle gewenste informatie kunt verkrijgen over het toerisme in de regio. Winkelen is bijvoorbeeld mogelijk in leuke plaatsen als Doetinchem, Winterswijk en Zutphen. Grensoverschrijdend genieten kan ook: Anholt, Emmerich en Bocholt liggen op rijafstand van Westendorp, net als het overdekte winkelcentrum in Oberhausen.

Foto's