FACILITEITEN

De faciliteiten voor het meenemen van uw paard(en) zijn optimaal. Wij vinden het belangrijk dat ook de paarden een gevoel van “vakantie” hebben.

In de wei staan vier buitenstallen van 3×3 met een buitenluik, een voerbak en een zelfdrinker. Naast onze paarden zijn er nog zes stallen van 3×3 beschikbaar met hooiruif, zelfdrinker en draaibare voerbak. Dan is er een wasplaats met warm en koud water, en een afsluitbare zadelkamer. De stal dient u zelf tijdens uw verblijf uit te mesten  en op te strooien. Uiteraard zorgen wij voor een gespreid (stro) bedje bij aankomst.

Uw paard kan de gehele dag op de rond de boerderij gelegen weilanden staan. In totaal hebben we 3 hectare weiland welke verdeeld is in 11 stukken waardoor de paarden gescheiden van elkaar op de weide kunnen staan. De weides zijn paardvriendelijk afgezet met een houten hekwerk. Het is mogelijk om uw paard onder alle weersomstandigheden op de weide te zetten.

WAT BIEDEN WIJ NOG MEER VOOR UW PAARD?

Er is een wasplaats met warm en koud water, een (spring) bak 20×40 en één paddock van 15×20 m. Voor uw waardevolle tuigage hebben wij een afsluitbare zadelkamer. In juni 2011 is er een watergat op ons erf gerealiseerd, en in 2014 is het watergat aangepast zodat deze geschikt is voor ruiters en menners.

In de directe omgeving is het mogelijk door natuurgebieden en over (onverharde) wegen prachtige buitenritten te maken. Dit is zowel onder het zadel als aangespannen mogelijk. Routes aanwezig. Ook zijn er twee bewegwijzerde routes die vanaf ons erf beginnen en eindigen!!

Op het erf bieden wij u de gelegenheid om uw trailer, vrachtwagen en menwagen te stallen. (buiten)

GEEN PAARD? OOK DAN BENT U VAN HARTE WELKOM!

We willen overigens benadrukken dat ook bezoekers zonder paard van harte welkom zijn bij Recreatieoord Hippique, ook zij kunnen vanzelfsprekend een vakantiehuis huren om te genieten van onze faciliteiten en van de prachtige rustgevende omgeving. De 4 tot 6 persoons huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Het vier persoons appartement heeft twee slaapkamers, en de zes persoons huisjes hebben drie slaapkamers. Tevens is er een trekkershut voor vier personen. Hier zijn 2 slaapkamers met een stapelbed. Op het erf is een trampoline en een skelter, een zandbak en een schommel, en een tafeltennistafel! Het prachtige landschap in de Achterhoek nodigt uit om te wandelen en te fietsen. Natuurlijk zijn er ook andere (sportieve) mogelijkheden om u hier te vermaken. de DRU in Ulft, waar het VVV kantoor gevestigd is, bied uitkomst om tot een keuze te komen.

SERIEUS & PROFESSIONEEL OF ALLEEN ALS HOBBY? DAT MAAKT BIJ RECREATIEOORD HIPPIQUE NIET UIT.

Want wat is er mooier dan een weekend weg met eigen paard. Of u zich serieus en professioneel met de paardensport bezig houdt of alleen als hobby, maakt bij Recreatieoord Hippique niets uit. Zowel  Z-ruiters als recreatief rijders  zijn van harte welkom!! Gebruik maken van binnen stallen of buiten stallen gaat in goed overleg. Waar uw paard niets tekortkomt dankzij onze faciliteiten, hebben we ook aan u en uw gezin gedacht: we hebben bijvoorbeeld een overzichtelijke speeltuin, een zandbak , Skelter en een tafeltennistafel.

Kortom, voor een vakantie met paard bent u bij Recreatieoord Hippique aan het juiste adres! Meer informatie over onze vakantieaccommodaties is te vinden op de pagina Accommodaties.

Foto's